Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

General IPv6 Topics => IPv6 on Windows => Topic started by: shak85 on September 23, 2014, 11:25:21 AM

Title: After reseting my router tunnel doesn't work
Post by: shak85 on September 23, 2014, 11:25:21 AM
Hello

I had to reset(unplug and plug again) my router because internet had issues and now it won't work . I'm tunneling my wan address which is 192.168.16.1 so it is not a problem of changing ips. What do i have to do ? To delete the tunnel and create another ? Shouldn't it automatically connect after the internet came up  with the reset?


Thanks a lot

Shak

Update: Now it works . It took about 10-15 minutes for the tunnel to start working on it self . Is this normal ?
Title: Re: After reseting my router tunnel doesn't work
Post by: cholzhauer on September 23, 2014, 12:08:44 PM
Depends on your ISP...my first reaction was that your public IP changed on the reboot.
Title: Re: After reseting my router tunnel doesn't work
Post by: shak85 on September 23, 2014, 11:32:41 PM
Yes but i' m routing my wlan address 192.168.16.1 , so why does the change of public ip would affect this ?

Title: Re: After reseting my router tunnel doesn't work
Post by: broquea on September 24, 2014, 01:14:02 AM
Because the tunnel is to your public IP, not your NAT IP. If your public IP changes in any way, it breaks the tunnel unless you update HE to know about a new IP.
Title: Re: After reseting my router tunnel doesn't work
Post by: shak85 on September 24, 2014, 03:32:45 AM
Because the tunnel is to your public IP, not your NAT IP. If your public IP changes in any way, it breaks the tunnel unless you update HE to know about a new IP.

Thanks for the reply . So if the ip changes the tunnel needs to be re-created ? (delete tunnel and create it again?) ?

Any ideas why i regained ipv6 connectivity after 10-15 minutes without doing anything?
Title: Re: After reseting my router tunnel doesn't work
Post by: cholzhauer on September 24, 2014, 05:44:37 AM
No, you don't need to delete the tunnel; there's an option on the tunnel page to change your IP address.
Title: Re: After reseting my router tunnel doesn't work
Post by: snarked on September 24, 2014, 11:42:48 AM
https://ipv4.tunnelbroker.net/nic/update?hostname=_TUNNEL_ID_
Title: Re: After reseting my router tunnel doesn't work
Post by: shak85 on September 24, 2014, 11:36:31 PM
https://ipv4.tunnelbroker.net/nic/update?hostname=_TUNNEL_ID_

Thanks a lot for the info!