Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - gdmbweil42

Pages: [1]
1
And - of course - a typo was the culprit. Thank you for pointing that out.

The internal interface of my firewall had a static IPv6 and this one had the "c" error

Thanks

2
Sorry for that, here are the real values:

2001:470:1f0a:160d::1 is HE Server
2001:470:1f0a:160d::2 is Router

2001:470:1f0b:160d::/64 is "routed /64"

So my router gives out this subnet and clients should generate any address beginning with "2001:470:1f0b:160d:", correct?

My firewall has 2001:470:1f0b:160d::1

But every client has an address with prefix 2001:470:1f0c:160d:: (there is a "c" in the third group, not a "b"). Why? Am I even "allowed" to use that prefix since Tunnelbroker does not provide this one to me?

Hope this explains it better

3
Hi,

I have a router and a Hardware Firewall behind said Router. Router manages the HE Tunnel.

HE Server IPv6 is 2001:x:A:y::1
Router Address is 2001:x:A:y::2
Routed /64 is      2001:x:B:y::/64

Router address is fd00::something. Router is exposed IPv4 & IPv6 for Firewall.
Firewall address is first address from "Routed /64", 2001:x:B:y::1

What I don't understand are the addresses for my clients behind the firewall. I would expect those to be something from my "Routed /64", but they are not. In fact, they all have a different prefix, meaning 2001:x:C:y::/64 (the third group is "C", not "B" as I would expect it. Also the "y" is identical in all addresses). This prefix is not shown in my HE Account nor anywhere else. Can someone elaborate on that?

Thanks
Martin

Pages: [1]