Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Author Topic: IPv6 on VirtualBox Guest VMs  (Read 4319 times)

jfargen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
IPv6 on VirtualBox Guest VMs
« on: February 18, 2015, 11:37:19 AM »

Hello-

I have a /48 from tunnelbroker.net and I have configured my openwrt appliance and my appliance is somehow sharing IPv6 addresses on my LAN. The last part is somehow magical, not really sure how the IPv6 addresses are distributed.

From my MacBook I can ping6 google.com.

$ ping6 google.com
PING6(56=40+8+8 bytes) 2001:470:d9bf:1:b195:97d0:daff:cf73 --> 2607:f8b0:4008:809::200e
16 bytes from 2607:f8b0:4008:809::200e, icmp_seq=0 hlim=58 time=14.373 ms
16 bytes from 2607:f8b0:4008:809::200e, icmp_seq=1 hlim=58 time=12.189 ms
16 bytes from 2607:f8b0:4008:809::200e, icmp_seq=2 hlim=58 time=22.573 ms
16 bytes from 2607:f8b0:4008:809::200e, icmp_seq=3 hlim=58 time=12.672 ms
^C
--- google.com ping6 statistics ---
4 packets transmitted, 4 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/std-dev = 12.189/15.452/22.573/4.191 ms

I am running some guest VMs on VirtualBox from my MacBook and would like to be able to assign some static IPv6 addresses.

Not really sure where to start even.

1) What type of network is required? Right now I am running using a NAT Network and would like to continue using.

Let me know.

-Regards



Logged

q23

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: IPv6 on VirtualBox Guest VMs
« Reply #1 on: March 31, 2015, 02:27:33 PM »

Sadly, this is a long standing known issue on Virtualbox when you're bridging a wireless interface.  If you want IPv6 on your virtualbox VMs, you'll need to use a wired connection or be the guy that fixes this bug.

https://www.virtualbox.org/ticket/5503
Logged

evantkh

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 122
Re: IPv6 on VirtualBox Guest VMs
« Reply #2 on: April 01, 2015, 12:11:09 AM »

Another method is to do routing on your host and point a static route to your host.
You can do this with HE's tunnelbroker IPs because HE provides static IPs for each tunnel.
Logged