Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Pages: [1] 2

Author Topic: I give up "There is no driver selected for the device information set or element  (Read 390 times)

Hoser13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile

netsh interface ipv6 add v6v4tunnel interface= "private" localaddress=xxxxxx remoteaddress=xxxxx

The line above has never worked trying to set up the tunnel.  Always get the error in the subject line.  I have tried every driver install and service start I can imagine to no avail.  Even HE support has been unable to help me thus far.  I have received no help from technet or stackoverflow.

I went as far as doing a fresh W10 install and I still get the error.

WTF?
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2610
    • View Profile

Which version?
Logged

Hoser13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile

Windows 10
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2610
    • View Profile

I got that, which build
Logged

Hoser13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile

17046 rs_prerelease.171118-1403
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2610
    • View Profile

Have you tried on a stable build like 1703 or 1709?  I ran the command you mention and it worked perfectly fine on 1709
Logged

Hoser13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile

I don't know if I can do that without starting again from scratch.  Ugh.  I will give it a try.
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2610
    • View Profile

You can't, but you can spin up a VM and try without wiping your current system.
Logged

Hoser13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile

No good.  Could not get the VM to spin up.  Created it but it crashed on every startup attempt.  Guess  I am SOL.
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2610
    • View Profile

I think you have bigger problems...you should be able to boot a Windows vm without it crashing.  You have a computer problem, not an IPv6 problem

Logged

Hoser13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile

There is nothing functionally wrong with this machine other than using an insider preview as an OS.
Logged

Hoser13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile

I bit the bullet and started from scratch with a stable W10.  I was able to run the commands, but I am still not getting a passing score on IPv6 tests.  After the commands have been run, and even after adding a DNS entry for IPv6, I still fail.  Any suggestions? 
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2610
    • View Profile

I have some, but I don't know which are valid because you didn't say which specific test you failed.
Logged

Hoser13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile

I deleted the tunnel that I setup and went back and used my locally assigned IP and I thought it was working, and then I could not access any internet sites.  I removed the DNS entry that is suggested in the config section and I was able to connect to websites again, but I am still failing tests.  I am going to try a few more things...
Logged

Hoser13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile




Anything look wrong here (other than my xxxxx-outs)


Windows IP Configuration


   Host Name . . . . . . . . . . . . : xxxxxxxx
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Local Area Connection* 1:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : B2-39-56-8F-B8-B9
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter IP6Tunnel:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Direct Point-to-point Adapater
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:470:7:108e::2(Preferred)
   Link-local IPv6 Address . . . . . :xxxxxxxxxx618f:d1ef%6(Preferred)
   Default Gateway . . . . . . . . . : 2001:470:7:108e::1
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 100663296
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-21-C1-07-14-B0-39-56-8F-B8-B9
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : fe80::9e3d:cfff:fe7b:9c6a%10
                                       xxxx.0.xxxxxx
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Wireless LAN adapter Wi-Fi:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : NETGEAR A7000 WiFi USB3.0 Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : B0-39-56-8F-B8-B9
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : xxxxxxxxxb0:b5a7:bc74%10(Preferred)
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . :xxxxxxxxxxxx0.2(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, December 11, 2017 21:19:45
   Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, December 12, 2017 21:19:44
   Default Gateway . . . . . . . . . :xxxxxxxxx.1
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : xxxxxxxxx.1
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 45103446
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-21-C1-07-14-B0-39-56-8F-B8-B9
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : fe80::9e3d:cfff:fe7b:9c6a%10
                                       10.0.0.1
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
Logged
Pages: [1] 2