Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Author Topic: Incorrect "Your MX does not appear to have working RDNS" on Professional test  (Read 6333 times)

timeggleston

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3

Hi all,

I've been banging my head against a wall on this one for a while. I can't get my MX to register as having a PTR entry in the Professional test despite the fact that it does (on the HE DNS service no less), and with a TTL on the records of 15 min I'm not sure why this hasn't cleared up by now -- it's been in this configuration for a couple of days.

Dig queries below. Same results are returned if I ask the HE.net nameservers directly. Any ideas?

Cheers!

 -- Tim

Code: [Select]
remote user # dig mx ipv6-timeggleston.com

; <<>> DiG 9.7.2-P2 <<>> mx ipv6-timeggleston.com
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 25981
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

;; QUESTION SECTION:
;ipv6-timeggleston.com.         IN      MX

;; ANSWER SECTION:
ipv6-timeggleston.com.  881     IN      MX      10 mail.ipv6-timeggleston.com.

;; ADDITIONAL SECTION:
mail.ipv6-timeggleston.com. 881 IN      AAAA    2001:470:9529:41cc::cafe

;; Query time: 10 msec
;; SERVER: 2001:8b0:0:30:0:dead:beef:cafe#53(2001:8b0:0:30:0:dead:beef:cafe)
;; WHEN: Wed Dec 22 10:02:28 2010
;; MSG SIZE  rcvd: 114

remote user # dig -x 2001:470:9529:41cc::cafe

; <<>> DiG 9.7.2-P2 <<>> -x 2001:470:9529:41cc::cafe
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 49070
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;e.f.a.c.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.c.c.1.4.9.2.5.9.0.7.4.0.1.0.0.2.ip6.arpa. IN PTR

;; ANSWER SECTION:
e.f.a.c.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.c.c.1.4.9.2.5.9.0.7.4.0.1.0.0.2.ip6.arpa. 900 IN PTR mail.ipv6-timeggleston.com.

;; Query time: 234 msec
;; SERVER: 2001:8b0:0:30:0:dead:beef:cafe#53(2001:8b0:0:30:0:dead:beef:cafe)
;; WHEN: Wed Dec 22 10:03:00 2010
;; MSG SIZE  rcvd: 130
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2758

Agreed...if I run the dig commands against HE, I get the same responses as you listed.

You might need to email ipv6@he.net to have them kick the server.
Logged

timeggleston

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3

Thanks cholzhauer... it's good to see it's not just me being crazy! I'll send them an email.
Logged

timeggleston

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3

That did it! Hurricane support flushed the cache and all's well; in fact because I was using HE's DNS servers I went straight through to Sage  8)

Great certification program!
Logged

djsilas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3

Hi!
I have similar error message, but... If I understand correctly, I needed to set a PTR record to DNS. I tested IPv6 with a sub domain, ipv6.ipont.hu. The domain registrar is another company, and theirs admin interface can manage only "A", "CNAME", "MX", "TXT" records. What can I do? What's the solution? Or I have a wrong way of thinking...?

Thanks for your help
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2758

Somehow you've already listed an AAAA address for ipv6.ipont.hu.  It looks like ipv6.ipont.hu is also your mail server

Now, you need to do a PTR record to point 2001:470:1f13:68b::1 at ipv6.ipont.hu
Logged

djsilas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3

Somehow you've already listed an AAAA address for ipv6.ipont.hu.  It looks like ipv6.ipont.hu is also your mail server

Now, you need to do a PTR record to point 2001:470:1f13:68b::1 at ipv6.ipont.hu
Yeah... The DNS admin panel have a "bug": example with Firebug I can rewrite form values. I did so AAAA record, but "officially" this isn't possible. I try this bug with PTR, but doesn't work.

Edit: OMG!! My question... sorry guys. I realize I had a stupid question...
« Last Edit: March 10, 2011, 04:29:54 AM by djsilas »
Logged