Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Pages: 1 [2]

Author Topic: Email Testing help!!  (Read 7786 times)

rromero

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
Re: Email Testing help!!
« Reply #15 on: April 10, 2012, 11:34:06 AM »

Code: [Select]
~$ telnet 2002:c999:5f33::c999:5f33 25
Trying 2002:c999:5f33::c999:5f33...
telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused

Is there a way to test the SMTP port from here from my laptop? IPv4 or IPv6?
Logged

rromero

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
Re: Email Testing help!!
« Reply #16 on: April 10, 2012, 11:37:06 AM »

Also I have this config:

Ethernet adapter Local Area Connection:

  Connection-specific DNS Suffix  . :
  Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::7cfa:cd25:ce7:5d31%11
  IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.102
  Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
  Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254

And this for my direct connection to Internet (DSL router in bridge mode and also called my ISP, they do not block any ports):
PPP adapter Telmex PPPoE:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 201.153.95.51
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
   Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0

Logged

rromero

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
Re: Email Testing help!!
« Reply #17 on: April 10, 2012, 12:15:59 PM »

Ok, answering myself. Win 7 does not support telnet, used Putty and confirmed port 25 is blocked. My ISP lied to me! I guess is because of the spam politics.

Im going to try the SMTP Relay, hope this works, but I have no idea of how to configure it, hope at godaddy have something to work with; hMailserver says "use your ISPs email server", I dont know if that is only configuration on godaddy or I have to pay something extra for.

Hope it works.

Regards
Logged

broquea

  • Sr. Network Engineer, HE.NET AS6939
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1710
Re: Email Testing help!!
« Reply #18 on: April 10, 2012, 12:47:12 PM »

I'd venture a guess at the software still being misconfigured in some fashion. I doubt they filter SMTP for encapsulated traffic, which is IPv6 in nature.

HINT - if you can't connect locally, it isn't your ISP ;)

Also, you have 4 different IPv6 addresses in some sort of attempt at round-robin dns for your MX, one of which is a link-local which totally isn't going to be reachable for the global internet:

Code: [Select]
;; QUESTION SECTION:
;ramon-romero.com.              IN      MX

;; ANSWER SECTION:
ramon-romero.com.       3600    IN      MX      0 ramon-romero.com.

;; ADDITIONAL SECTION:
ramon-romero.com.       3600    IN      AAAA    2002:bd86:1a4e::bd86:1a4e
ramon-romero.com.       3600    IN      AAAA    2002:c999:5f33::c999:5f33
ramon-romero.com.       3600    IN      AAAA    2002:c058:6301::c058:6301
ramon-romero.com.       3600    IN      AAAA    fe80::7cfa:cd25:ce7:5d31
ramon-romero.com.       3600    IN      A       201.153.95.51
« Last Edit: April 10, 2012, 07:02:56 PM by broquea »
Logged

kasperd

  • Founder, Netiter ApS
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 952
Re: Email Testing help!!
« Reply #19 on: April 11, 2012, 01:17:54 AM »

you have 4 different IPv6 addresses in some sort of attempt at round-robin dns for your MX
Which is going to be more reliable? One MX record with multiple A and AAAA records, multiple MX records with one A or AAAA record each, or multiple MX records with one A and one AAAA record each?

Assuming the sending mail server is behaving properly all three should behave more or less the same, but multiple MX records gives a bit more control over which order the sending mail server will try the addresses.

But how the reliability is going to look if the sending mail server is not well behaved is harder to answer. Anybody got some actual experience with this?
Logged

rromero

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
Re: Email Testing help!!
« Reply #20 on: April 11, 2012, 10:28:37 PM »

Hi.

Respect with this issue, I deleted all IPv4 addressing on the mail server, start again and worked fine!

Thanks all for your comments, help and mainly, for your patience!!
Logged
Pages: 1 [2]