Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Author Topic: Tunnel problem with fra1.ipv6.he.net  (Read 4829 times)

alex101

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Tunnel problem with fra1.ipv6.he.net
« on: March 14, 2012, 05:09:38 AM »

Hi everyone!

Since around 8 am GMT I'm having problem with my v6 tunnel
setup. The v4 tunnel endpoint (216.66.80.30) in Frankfurt is not
reachable anymore.

Can someone give me a status update of the ongoing problem?

Best regards,
Alex
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2715
Re: Tunnel problem with fra1.ipv6.he.net
« Reply #1 on: March 14, 2012, 05:51:34 AM »

did you submit a ticket?  ipv6@he.net
Logged

ascent

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Tunnel problem with fra1.ipv6.he.net
« Reply #2 on: March 14, 2012, 06:00:56 AM »

My tunnel on that same endpoint is down as well. I've sent an email to the address mentioned.
Logged

alex101

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Tunnel problem with fra1.ipv6.he.net
« Reply #3 on: March 14, 2012, 06:10:40 AM »

At least it's a general problem, so I guess I have to be patient.

I've also opened a ticket for this.
Logged

ascent

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Tunnel problem with fra1.ipv6.he.net
« Reply #4 on: March 14, 2012, 06:20:16 AM »

My ticketnumber is #1851367
Logged

ascent

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Tunnel problem with fra1.ipv6.he.net
« Reply #5 on: March 14, 2012, 06:47:23 AM »

.. and it's back online!
Logged

alex101

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Tunnel problem with fra1.ipv6.he.net
« Reply #6 on: March 14, 2012, 07:03:01 AM »

Right, the IPv4 address is reachable again, but the v6
tunnel endpoint itself is still not responding.
Logged

ascent

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Tunnel problem with fra1.ipv6.he.net
« Reply #7 on: March 14, 2012, 07:17:03 AM »

Really? Hm, mine is.
Logged

alex101

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Tunnel problem with fra1.ipv6.he.net
« Reply #8 on: March 14, 2012, 07:37:59 AM »

The problem is related to my /48 subnet. When I use
my tunnel endpoint IPv6 address the connection to
the internet is fine.

Guess they still cleaning up the problem...

Logged

alex101

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Tunnel problem with fra1.ipv6.he.net
« Reply #9 on: March 14, 2012, 08:17:43 AM »

Nothing to worry about. The tunnel and subnet is up again.

Problem seems to be fixed.  :D
Logged

kcochran

  • Sr. Network Engineer, Hurricane Electric
  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 415
Re: Tunnel problem with fra1.ipv6.he.net
« Reply #10 on: March 14, 2012, 01:56:21 PM »

It can take over an hour to rebuild all tunnels on a tserv, depending on how many there are, the tserv gear, etc., etc.
Logged