Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Author Topic: Newcomer doesn't know much.  (Read 4772 times)

anceintsz

  • readonly_member
  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Newcomer doesn't know much.
« on: March 18, 2012, 08:49:22 PM »

Hello all, I'm trying to set up a minecraft server with a web address that can bind to my ddns. I have been told to portforward the server port on my router settings as done so, but I'm hosting 15 servers at one time and I am fine with different ports but need only 1 address. So would anyone mind telling me how to set this up? I went to DNS management and added a new domain called "fun.net" but I would want something like fun.no-ip.net:25575. So would someone mind helping out?  :)
Logged

kriteknetworks

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 261
    • aRDy Music
Re: Newcomer doesn't know much.
« Reply #1 on: March 19, 2012, 01:35:02 PM »

Is there an IPv6 question in here?
Logged

broquea

  • Sr. Network Engineer, HE.NET AS6939
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1723
Re: Newcomer doesn't know much.
« Reply #2 on: March 19, 2012, 02:36:56 PM »

DNS section of the forums; doesn't have to be about IPv6 ;)

You cannot specify tcp/udp ports in DNS records, if that is what you were trying to do. You can't have a hostname point to an IP+port.
Logged

snarked

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 766
Re: Newcomer doesn't know much.
« Reply #3 on: March 20, 2012, 06:33:24 PM »

Shame on you!  One does specify TCP/UDP ports in SRV DNS records.... ;-)
However, very few applications use them.
Logged

HezbullahShah

  • readonly_member
  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Newcomer doesn't know much.
« Reply #4 on: August 21, 2012, 01:19:21 AM »

Shame on you!  One does specify TCP/UDP ports in SRV DNS records.... ;-)
However, very few applications use them.

why shame? not every one have all the knowledge that you have.
Logged