Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Author Topic: Enthusiast test hates me...  (Read 5387 times)

cball

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Enthusiast test hates me...
« on: May 07, 2013, 03:37:13 PM »


When I try to run the test it says: "No AAAA record found for borderlinetech.ca", or well it does once I figured out that you should just type the URL in and then click outside the text box rather than pressing the "Create URL" button, which then supplies a much more confusing error message.

This is the first time I've ever really fiddled with DNS records so I'm more than willing to believe I buggered something up except that dig thinks everything is just tickety boo and I can definitely get to the website I expect using that URL.

For sake of completeness, I'm using the he dns manager, and I tried a couple different browsers/OSes just in case it was just a javascript issue.  Any thoughts?

 dig borderlinetech.ca AAAA

; <<>> DiG 9.9.0 <<>> borderlinetech.ca AAAA
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 22439
;; flags: qr rd ra ad; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;borderlinetech.ca.             IN      AAAA

;; ANSWER SECTION:
borderlinetech.ca.      39136   IN      AAAA    2001:470:b:77:21b:fcff:fec1:5a6c

;; Query time: 1 msec
;; SERVER: 172.18.5.2#53(172.18.5.2)
;; WHEN: Tue May  7 15:05:24 2013
;; MSG SIZE  rcvd: 63


   Chris.
Logged

kasperd

  • Founder, Netiter ApS
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 964
Re: Enthusiast test hates me...
« Reply #1 on: May 08, 2013, 04:28:29 AM »

This may be a DNS caching issue. It may be that a negative response has been cached, and you need to wait for that to expire before you try again. This can happen if you had HE try to look up the IPv6 address before you created the AAAA record.
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2731
Re: Enthusiast test hates me...
« Reply #2 on: May 08, 2013, 05:41:35 AM »

Yeah, agreed.  It's resolving fine for me, you'll want to email ipv6@he.net and ask them to flush the cache.
Logged

cball

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Enthusiast test hates me...
« Reply #3 on: May 08, 2013, 01:45:05 PM »

Almost exactly 24 hours after I moved the domain it worked, so yeah caching, I guess dig subverts the caching mechanism in some way because dig @ns?.he.net blah blah blah gave me what I expected almost immediately, which made me think that I wasn't going to be bitten by any caching action.

   Chris.
Logged