Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Author Topic: Cannot ping Endpoint anymore  (Read 1696 times)

src386

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Cannot ping Endpoint anymore
« on: July 11, 2014, 08:02:13 AM »

Hi everyone,
I have been using a tunnel with /48 prefix in FreeBSD.
Everything was working, but I just realized that I cannot ping my endpoint anymore.

gif0 (2001:470:c840:254::1) is my "client endpoint" and re0 (2001:470:c840:192::1) my LAN interface.
Code: [Select]
#IPV6 HE tunnel
ipv6_gateway_enable="YES"
ipv6_interfaces="auto"
ipv6_activate_all_interfaces="YES"
ipv6_cpe_wanif="gif0"
ifconfig_re0_ipv6="inet6 2001:470:c840:192::1 prefixlen 64"
cloned_interfaces="gif0"
ifconfig_gif0="tunnel 192.168.0.1 216.66.84.42"
ifconfig_gif0_ipv6="inet6 2001:470:c840:254::1 2001:470:c840::1 prefixlen 128"
ipv6_defaultrouter="2001:470:c840::1"
rtadvd_enable="YES"
rtadvd_interfaces="re0"

Code: [Select]
# ping6 google.fr
PING6(56=40+8+8 bytes) 2001:470:c840:254::1 --> 2a00:1450:4007:804::1017
^C
--- google.fr ping6 statistics ---
12 packets transmitted, 0 packets received, 100.0% packet loss

I already checked my public and private IP, they did not changed.

I'm stuck, I don't understand the problem... can you help me ?

Regards
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2699
Re: Cannot ping Endpoint anymore
« Reply #1 on: July 12, 2014, 12:51:02 PM »

What version are you using? I've been running my tunnel on FreeBSD for years and never used any of the commands that you have.
Logged

src386

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Cannot ping Endpoint anymore
« Reply #2 on: July 13, 2014, 04:16:06 AM »

Hi, I'm using FreeBSD 10.
It was working until the last system update.
I tried to rollback but it still does not working.
Thanks.
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2699
Re: Cannot ping Endpoint anymore
« Reply #3 on: July 14, 2014, 07:41:28 AM »

Here's what mine looks like

Code: [Select]
ipv6_activate_all_interfaces="YES"
gif_interfaces="gif1"
gifconfig_gif1="<my public IPv4> <tunnel IPv4>"
ipv6_gateway_enable="YES"
ipv6_ifconfig_gif1="<IPv6 address given by HE followed by /64>"
ipv6_defaultrouter="-interface gif1"
ipv6_network_interfaces="em0 gif1 lo0"
ipv6_prefix_em0="</64 if you want to do RA>"
ifconfig_em0_ipv6="<IPv6 address of your physical interface>"
ipv6_activate_all_interfaces="YES"
ip6addrctl_enable="YES"
ip6addrctl_policy="ipv6_prefer"

Some of that might be old code that's no longer needed from previous versions, but it works.
Logged