Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Author Topic: Guru test: Couldn't get AAAA for NS with freedns.afraid.org  (Read 3363 times)

keamas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Guru test: Couldn't get AAAA for NS with freedns.afraid.org
« on: October 23, 2014, 03:50:07 AM »


Hi,
I need help with the Guru test.
I get the message:

Couldn't get AAAA for NS



I started the test with a free dyndns domain from: http://freedns.afraid.org
ipv6.planet-express.mooo.com

I bought later the info domain:
planet-express.info

So I did some of the first tests with: ipv6.planet-express.mooo.com
and later some with planet-express.info.

For the guru test I have no option to enter a domain name.
It uses automatically: ipv6.planet-express.mooo.com

I added the ipv6.planet-express.mooo.com domain to the FreeDNS tool of HE.
I entered the NS1.AFRAID.ORG as a NS Record and created MX and AAAA record (see the screenshots)




Code: [Select]
[root@Mom:~]# dig NS ipv6.planet-express.mooo.com +short
[2014-10-23 12:20 CEST] [-root shell-] [-Barracuda Networks-]
[root@Mom:~]# dig NS planet-express.info +short
ns2.he.net.
ns1.he.net.
ns4.he.net.
ns3.he.net.
ns5.he.net.

Can anyone help me to master this test.
Is it possible to do this with http://freedns.afraid.org if yes can anyone tell me how?
Logged

mattwilson9090

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
    • Brightstar Consulting
Re: Guru test: Couldn't get AAAA for NS with freedns.afraid.org
« Reply #1 on: October 24, 2014, 05:58:53 PM »

The cert uses the same domain that you started with for the entire process. I don't know if the afraid.org domains are able to complete the entire cert or not.

Since you've already bought a domain I'd use that for the cert. Reset your cert progress back to the beginning and restart using the domain you bought.
Logged
Matt Wilson

keamas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Guru test: Couldn't get AAAA for NS with freedns.afraid.org
« Reply #2 on: October 27, 2014, 11:56:22 PM »

HI,
thank you just found the link:
http://ipv6.he.net/certification/reset_explorer.php.

« Last Edit: October 28, 2014, 03:32:54 AM by keamas »
Logged

mattwilson9090

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
    • Brightstar Consulting
Re: Guru test: Couldn't get AAAA for NS with freedns.afraid.org
« Reply #3 on: October 28, 2014, 12:05:56 PM »

That's the one. Just reset that, then use the domain name you bought for the entire certification. I found it useful in the last few steps, especially the one requiring a glue record just to have HE's DNS servers take care of DNS for me. My domain registrar doesn't really handle IPv6 glue records properly, and since I'd gotten a separate domain I didn't run the risk of inadvertently causing a problem for my business' domain.
Logged
Matt Wilson