Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Author Topic: administrator test fails with no aaaa record for mx  (Read 931 times)

lilmike

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
administrator test fails with no aaaa record for mx
« on: June 14, 2016, 03:34:59 AM »

Hi,
I'm trying to go through the ipv6 certification tests, and the administrator one has me stumped so far.
I put in my email, xxx@2mb.solutions, and the test claims there is no aaaa for mx, but I can see it from pretty much every site I try to do, including with dig, and other tools. The mx is mtserver.mwtd.net, if anyone wants to verify this. Could it just be that the dns hasn't propagated in like half a day? Or is something else going on.
Thanks,
-Michael.
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2558
    • View Profile
Re: administrator test fails with no aaaa record for mx
« Reply #1 on: June 14, 2016, 05:10:43 AM »

Looks like it just hasn't propagated

Code: [Select]
$ drill mx 2mb.solutions
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, rcode: NOERROR, id: 47816
;; flags: qr rd ra ; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 2
;; QUESTION SECTION:
;; 2mb.solutions.       IN      MX

;; ANSWER SECTION:
2mb.solutions.  300     IN      MX      10 mtserver.mwtd.net.

;; AUTHORITY SECTION:

;; ADDITIONAL SECTION:
mtserver.mwtd.net.      300     IN      A       163.172.147.162
mtserver.mwtd.net.      300     IN      AAAA    2001:470:c884:9433:563:8463:6389:472

;; Query time: 197 msec
Logged

lilmike

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: administrator test fails with no aaaa record for mx
« Reply #2 on: June 14, 2016, 03:31:20 PM »

Hi,
I would have thought that as well, but pretty much everywhere else I try -- whatsmydns.net, my home computer, my server, friends computers, all see it. I believe the ttl is 5 mins, so it really shouldn't be taking this long.
-Michael.
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2558
    • View Profile
Re: administrator test fails with no aaaa record for mx
« Reply #3 on: June 15, 2016, 05:17:34 AM »

Email ipv6@he.net
Logged

broquea

  • Sr. Network Engineer, HE.NET AS6939
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1671
    • View Profile
    • Another IPv6 Blog...
Re: administrator test fails with no aaaa record for mx
« Reply #4 on: June 15, 2016, 09:28:42 AM »

I flushed local resolver cache on the test server, please retest.
Logged

lilmike

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: administrator test fails with no aaaa record for mx
« Reply #5 on: June 15, 2016, 04:39:16 PM »

Hi,
I tried again, and still got the no AAAA for mx record. Should I email ipv6@he.net or continue the discussion here, as I seem to have the attention of he staff?
Thanks,
-Michael.
Logged