Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Author Topic: what is the Routed /64?  (Read 429 times)

user71

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
what is the Routed /64?
« on: July 09, 2019, 03:49:36 AM »

Hi. I recently create 6to4 tunnel and get Routed /64 Routed /48 Prefixes in Tunnel Details. I have 8 subnets that's because i choose Routed /48. and i don't understand what is the Routed /64? why you give me that? In /48 i have many /64
Logged

user71

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: what is the Routed /64?
« Reply #1 on: July 09, 2019, 04:01:08 AM »

today, somebody decide to scan my not usable routed /64 prefix. I dont't use it and don't have specific route for it. the packet arived to my router, router lookup up in routing table for /64 prefix and send it to default route, back to you 1/128 then there is a route loop....
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2715
Re: what is the Routed /64?
« Reply #2 on: July 09, 2019, 04:32:34 AM »

Everyone gets a /64 by default.  If you don't need it, don't use it.
Logged

user71

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: what is the Routed /64?
« Reply #3 on: July 09, 2019, 07:55:31 AM »

firewall,info forward: in:6to4-tunnel2he out:6to4-tunnel2he
Logged