General IPv6 Topics > IPv6 on Linux & BSD & Mac

starnge tunnel

(1/2) > >>

sttun:
Hello
I folowed the instructions on how to set up a tunnel but i cannot ping the romote end of the tunnel (or any other ipv6 address), 100% pacet loss.
So i tried a pacet capture and surprise the trafic flowed perfectly both from me to he and back, so why cant ping6 see the replies?
 traceroute6 behaves the same but it reports network unreachable, can this be 2 imdications of the same problem?

Iīm using  Linux dhcppc0 2.6.18-53.1.6.el5xen #1 SMP Wed Jan 23 12:33:37 EST 2008 i686 i686 i386 GNU/Linux   (Centos 5)

broquea:
Are you running any sort of software/hardware firewall or filtering?

I can ping your ipv4 endpoint, but not your side of the ipv6 tunnel.

Everything is configured correctly on the tunnel-server.

Please paste the exact commands you used to bring up your tunnel on your side.

sttun:
Hi

ifconfig sit0 up
ifconfig sit0 inet6 tunnel ::216.66.80.26
ifconfig sit1 up
ifconfig sit1 inet6 add 2001:470:1f08:17c::2/64
route -A inet6 add ::/0 dev sit1

Iīm not ronning any firewall on the machine where the tunnel terminates, this is the machine I tried the ping6/traceroute6 from, Itīs behind a nat

update: strange- starnger   I thought I might have missed something, so I ran
ifconfig sit1 down
ifconfig sit0 down
and reran the commands on the top
now bing6 reports
From 2001:470:1f08:17c::2 icmp_seq=0 Destination unreachable: Address unreachable
etc


i allso tried
modprobe ipv6
ip tunnel add he-ipv6 mode sit remote 216.66.80.26 local 84.49.75.156 ttl 255
ip link set he-ipv6 up
ip addr add 2001:470:1f08:17c::2/64 dev he-ipv6
ip route add ::/0 dev he-ipv6
ip -f inet6 addr


with the same result

now the pacet capture shows no trafic at all to/from yore servers

broquea:
Ok, so your NAT appliance:

- does it pass Protocol41?
- Does it have any configuration options for IPv6?
- When you ran your packet capture, was it while running IPv4 or IPv6 traffic (that part wasn't clear)?

sttun:
that is a good question i cannot find relevant docs on the router, itīs a zyxel prestige 660RU-T3/E7  and I am unable to get in to the management due to loss of password, and my ispīs helpdesk has been unavalable all day.

As soon as I get that sorted i kan get you mor info.
Thanks for the help so far

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version