Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Author Topic: Ping ipv6 fails (Android)  (Read 2864 times)

g4wsz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Ping ipv6 fails (Android)
« on: December 23, 2014, 03:17:43 AM »

I'm trying to use the he.net app on android to ping an ipv6 host but I am getting the error message "unable to send any ipv6 icmp packets" and the address bar shakes its head at me ;-)

My device is not rooted btw. The app version is 0.5.3 iirc.

 I CAN ping hosts by their IPv4 address but not IPv6.

What am I doing wrong please?

PS Samsung Tab2 Android 4.2.2
« Last Edit: December 28, 2014, 02:25:35 PM by g4wsz »
Logged

rwg

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Ping ipv6 fails (Android)
« Reply #1 on: December 27, 2014, 10:16:33 PM »

I'm trying to use the he.net app on android to ping an ipv6 host but I am getting the error message "unable to send any ipv6 icmp packets" and the address bar shakes its head at me ;-)

I get the same thing with the ping and traceroute features, even when the phone is using my home wireless ethernet network (interface 'wlan0'), which has working IPv6 connectivity.

My phone is a non-rooted GSM Galaxy Nexus running Android 4.3.  The Network Tools version is 0.5.3.
Logged

g4wsz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Ping ipv6 fails (Android)
« Reply #2 on: January 14, 2015, 07:03:51 AM »

It would now be useful to know if anyone has got the ping function to work!

I know we hate replies that say "it works for me" but at this stage I would welcome any hints on how to do IPv6 pings with this app.

:-)
« Last Edit: January 16, 2015, 03:38:58 AM by g4wsz »
Logged

broquea

  • Sr. Network Engineer, HE.NET AS6939
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1667
    • View Profile
    • Another IPv6 Blog...
Re: Ping ipv6 fails (Android)
« Reply #3 on: January 14, 2015, 08:37:59 AM »

It works for me using a Nexus 5 running Lollipop and the app rev is 0.5.3, over wifi connected via native Comcast.


« Last Edit: January 14, 2015, 08:44:45 AM by broquea »
Logged

broquea

  • Sr. Network Engineer, HE.NET AS6939
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1667
    • View Profile
    • Another IPv6 Blog...
Re: Ping ipv6 fails (Android)
« Reply #4 on: January 15, 2015, 08:37:59 AM »

It also worked on same phone using T-Mobile's LTE network.
Logged

g4wsz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Ping ipv6 fails (Android)
« Reply #5 on: January 24, 2015, 02:41:09 AM »

It also worked on same phone using T-Mobile's LTE network.

Thanks for that Broquera,

I have just found from another App ("ipv6 and more") that sending icmp6 is supported in Android 4.4 but not in 4.2.2, so that's my problem and why it works with Lollipop I guess.

Maybe the he.net app could check the os version and/or the error message?

I am new here but assume this is the right forum to report problems with this App?
« Last Edit: January 24, 2015, 04:30:03 AM by g4wsz »
Logged

mottbot

  • Software Engineer
  • Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Ping ipv6 fails (Android)
« Reply #6 on: February 09, 2015, 08:54:42 PM »

...

I have just found from another App ("ipv6 and more") that sending icmp6 is supported in Android 4.4 but not in 4.2.2, so that's my problem and why it works with Lollipop I guess.

Maybe the he.net app could check the os version and/or the error message?

I am new here but assume this is the right forum to report problems with this App?

Dev here.

Android prevents applications from creating raw sockets. We use OS-independent system binaries to circumvent this. Some manufacturers choose to include these binaries pre-4.4. The message you are seeing is letting you know that the binaries were not found. For the sake of brevity, we excluded this explanation.

Also, yes, this is the place to report problems with the app  :)
« Last Edit: February 09, 2015, 09:14:31 PM by mottbot »
Logged