Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Author Topic: LAX1 tunnel update occasionally fails even if it says success  (Read 14432 times)

LGA1150

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
LAX1 tunnel update occasionally fails even if it says success
« on: October 22, 2018, 01:44:22 PM »

It keeps bothering me for a few months, so I finally decided to open a topic here..
My ISP uses PPPoE and it terminates PPPoE session every 48 hours. So I have to use dynamic update API.
When this problem occurs, both the webpage and the API say the endpoint IP is updated, but the tunnel is broken. I think the endpoint IP on the tunnel server is not updated.
The only way to solve it temporarily is to 'force reload' the endpoint IP again, i.e. manually change the IP on webpage to another one then change back immediately or just re-dial to get a new IP.
Logged

snarked

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 728
Re: LAX1 tunnel update occasionally fails even if it says success
« Reply #1 on: October 23, 2018, 04:37:04 PM »

I have not experienced problems as you describe, but I use DSL with DHCP, not PPPoE, at both my locations with the LAX server.
Logged

LGA1150

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: LAX1 tunnel update occasionally fails even if it says success
« Reply #2 on: October 23, 2018, 09:11:40 PM »

I have not experienced problems as you describe, but I use DSL with DHCP, not PPPoE, at both my locations with the LAX server.
As long as you don't reboot the router, the IP won't be changed (DHCP renewal), so you are less likely to encounter this problem
Logged