Hurricane Electric's IPv6 Tunnel Broker Forums

Advanced search  

News:

Welcome to Hurricane Electric's Tunnelbroker.net forums!

Author Topic: [SOLVED] Guru Test - Caching Issue?  (Read 4407 times)

svtamateur

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
[SOLVED] Guru Test - Caching Issue?
« on: December 30, 2010, 06:18:57 AM »

I'm trying to get past the guru test but always fail the "Check to see that the nameservers associated with www.johnsonsfromtyler.com/main are IPv6 accessible" with an error of "Couldn't query the name server".  I've edited the field in number one to just my domain: "johnsonsfromtyler.com".

I have setup my domain registrar to only use all of HE's authoritative name servers (except ns1.he.net).  Here is the output when I dig ns2.he.net:


; <<>> DiG 9.6.0-APPLE-P2 <<>> johnsonsfromtyler.com ns @ns2.he.net
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 10261
;; flags: qr aa rd; QUERY: 1, ANSWER: 4, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 8
;; WARNING: recursion requested but not available

;; QUESTION SECTION:
;johnsonsfromtyler.com.      IN   NS

;; ANSWER SECTION:
johnsonsfromtyler.com.   1800   IN   NS   ns4.he.net.
johnsonsfromtyler.com.   1800   IN   NS   ns5.he.net.
johnsonsfromtyler.com.   1800   IN   NS   ns3.he.net.
johnsonsfromtyler.com.   1800   IN   NS   ns2.he.net.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns4.he.net.      300   IN   AAAA   2001:470:400::2
ns2.he.net.      300   IN   A   216.218.131.2
ns5.he.net.      300   IN   AAAA   2001:470:500::2
ns5.he.net.      300   IN   A   216.66.80.18
ns3.he.net.      300   IN   A   216.218.132.2
ns3.he.net.      300   IN   AAAA   2001:470:300::2
ns2.he.net.      300   IN   AAAA   2001:470:200::2
ns4.he.net.      300   IN   A   216.66.1.2

;; Query time: 73 msec
;; SERVER: 216.218.131.2#53(216.218.131.2)
;; WHEN: Thu Dec 30 08:16:17 2010
;; MSG SIZE  rcvd: 293

It's been 8 hours since I made any changes to my settings so I'm wondering if there is an error with one of my settings or if it is a caching problem.
« Last Edit: December 30, 2010, 04:41:49 PM by svtamateur »
Logged

cholzhauer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2686
Re: Guru Test - Caching Issue?
« Reply #1 on: December 30, 2010, 06:29:03 AM »

You could email ipv6@he.net to have them kick the cache
Logged

svtamateur

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Guru Test - Caching Issue?
« Reply #2 on: December 30, 2010, 06:58:27 AM »

Thanks - I have done as you have suggested.
Logged

svtamateur

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Guru Test - Caching Issue?
« Reply #3 on: December 30, 2010, 04:41:26 PM »

They flushed the cache but also let me know I didn't have an AAAA record for my main domain but had them for my subdomains.  I added the AAAA record for the main domain but this still didn't fix the issue.  I had a thought that maybe my website url (which was www.johnsonsfromtyler.com/main/) was the culprit so I reset my certification back to Explorer and used the website of www.johnsonsfromtyler.com, quickly went through the certification tests again, and now am certified Sage.
Logged

husainiz88

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: [SOLVED] Guru Test - Caching Issue?
« Reply #4 on: January 07, 2011, 03:52:56 PM »

you need to wait ... and depend to your TTL values
Logged

snarked

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 748
Re: [SOLVED] Guru Test - Caching Issue?
« Reply #5 on: January 07, 2011, 11:59:14 PM »

DiG 9.6.0?  So OLD....  ;)

Real hostmasters use 9.7.3, or even 9.8.0a1.
Logged

jimb

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 805
  • ^^^ Warped picture
Re: [SOLVED] Guru Test - Caching Issue?
« Reply #6 on: January 08, 2011, 12:47:45 PM »

It's OSX dig, so it's more stylish.  :P
Logged